Utbildning inom eventplanering

Känner du själv att du vill jobba med att planera konferenser och andra events? Eller känner du någon annan som du tycker skulle passa i branschen och som kanske inte har något bättre för sig? Det går faktiskt att utbilda sig inom eventplanering och det är ett område hos lärsosätena som växer mer och mer för varje år i och med att planering av event och konferens blir allt mer viktigt i en värld som allt mer bygger på företagande. Det är en viktig uppgift som kräver rätt person för att bli riktigt lyckad. Om du är den personen som alltid anordnar fester för vänner och kamrater eller alltid brukar vara med på ett hörn är du kanske rätt person för att syssla med just planering av events.

Att universitet och högskolor erbjuder utbildningar inom eventplanering blir allt vanligare runt om i världen. Det vanligaste är dock fortfarande att man erbjuder enskilda kurser inom ämnet men det går faktiskt även att få diplom och avgångsbetyg på området. Förutom inom den akademiska världen finns det även enskilda företag och privata läroverk som lär ut kunskap inom just det aktuella området. När man studerar eventplanering läser man bland annat ämnen som marknadsföring, catering, logistik, organisationsvetenskap, design, lagar, mänskliga relationer och budgetering. Det krävs helt enkelt lite av varje för att syssla med eventplanering och planering av konferenser.

Det finns en rad olika event som man kan certifiera sig i och när det kommer till just arrangemang av konferenser kallas yrket för Professional Conference Organiser och brukar förkortas till PCO. Känner man att man vill skaffa en karriär inom yrket så har man ett väldigt roligt jobb framför sig, men tänk på att det också är ett stort ansvar eftersom det främst är anordnarens uppgift att se till att konferensen bli så bra och lyckad som möjligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *