Planering av konferens och miljötänk

Miljön är en fråga som bara blir mer och mer viktig i samhället. Vi kan se exempelvis hur elbilen växer fram och blir allt mer populär och att många länder rör sig mot en utveckling som innebär att man använder sig av exempelvis vindkraft och vattenkraft istället för sådant som är dåligt för miljön som exempelvis kolkraftverk eller kärnkraft, och det är givetvis en underbar utveckling. Vi vill givetvis att världen och livet på jorden ska finnas kvar så att vi kan fortsätta planera alla underbara konferenser. Konferenser är förresten också ett område som mer och mer har börjat ägna sig åt miljötänk vilket är viktigt för företag både utifrån good will och av genuinitet.

Att ägna sig åt miljötänk inom planering av ett event kan dock vara något som är väldigt krävande och jobbigt, men det är så klart värt det i slutändan. Det man behöver tänka på är bland annat vilken typ av transport som används för att åka till och från stället man har tänkt arrangera konferensen på. Kan man exempelvis lägga den på en plats som gör det möjligt för de inblandade att resa med tåg istället för bil? Om inte, kan man försöka fokusera på att anordna samåkning för de inblandade så att inte alla tar varsin bil.

Dessutom är det viktigt hur allt ska fraktas till platsen och att man noga räknar ut hur mycket varje person kommer att äta och dricka så att man inte köper in för mycket. Det kan vara lite läskigt ibland för många arrangörer eftersom man givetvis inte vill att det ska vara brist på något.

Dessutom är det viktigt att se till att de aktiviteter som anordnas är miljövänliga. Det är exempelvis kanske bättre att spela kubb än att åka go-kart. Man får tänka till lite helt enkelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *